8 Adımda Instagram İşletme Hesabı Yönetimi

İnsanlar Instagram’da her gün ortalama 28 dakika vakit geçiriyor. Neredeyse her işletme, hedef kitlesine Instagram algoritmasını kullanarak kolayca ulaşabiliyor. Bir kullanıcı olarak kendi deneyiminizi düşünün. Sosyal medyada müşterilerin beğendikleri ürünleri paylaştığını ya da tam tersi memnun kalmadıkları ürünleri ya da hizmetleri şikayet ettiğini görmüşsünüzdür. Ek olarak ürün ya da hizmetlerle ilgili pek çok paylaşımın viral (beklenmedik popüler ilginin artması, çok sayıda kişi tarafından paylaşılır hale gelmesi) olarak yayıldığını fark ettiniz mi? 

Tüm dünya Instagram üzerinden alışveriş yapmaya alışmış durumda, her ay 130 milyon kullanıcı, Instagram üzerinden alışveriş yapıyor. Siz de, Instagram ile yeni müşterilere ulaşabilir, mevcut müşterilerinizle güçlü bir bağ kurabilir ve onları sadık müşteriniz hatta markanızın fanı haline getirebilirsiniz.

Siz de Instagram işletme hesabı yönetiminizi geliştirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Adımları birer birer takip edip uygulayın ve küçük ama bir o kadar da etkili sonuçlarınızı alın. Bu blogda, platformun özelliklerinden nasıl yararlanacağınızdan, dijital ayak izinizi nasıl artıracağınıza dair pek çok şey keşfedeceksiniz. 

Küçük işletmeniz için neden Instagram kullanmalısınız?

Uygun şekilde planlanıp yönetildiğinde, Instagram küçük işletmelere çok çeşitli avantajlar sunar. Platformu bir pazarlama noktası olarak kullanıyorsanız, bir Instagram pazarlama stratejisine ihtiyacınız var. Bu alanda görünür olmadığınız için birçok müşteriyi kaçırmak istemezsiniz. Instagram işletme hesabı kullanımını en üst düzeye çıkarmak için ipuçları için okumaya devam edin.

1- Profilinizi Oluşturun

Bu gerçekten de gerekli bir hatırlatma. Bir instagram işletme hesabı oluşturduktan sonra, Instagram profilinizi taramak için bir dakikanızı ayırın. Yeni özellikler ve ayarlar her zaman, bazen haber verilmeden değiştirilir. Denemek için bazı yeni özelliklerin olup olmadığını kontrol etmenin zararı olmaz. Göz önünde bulundurulması gereken diğer standart temel iş profili öğeleri arasında iş kategorilerinin, saatlerin, konumların güncellenmesi, bir iletişim yöntemi ve herhangi bir hizmet veya ürün kataloğunun bağlanması yer alır. Buradayken, biyografiniz ve profil resminiz gibi profil öğelerinizin genel sosyal medya markanızla uyumlu olduğundan emin olun.

2- Biyografi Kısmını Optimize Edin

İşletmeniz linkler paylaşıyorsa, müşterilerle paylaşmak istediğiniz birden fazla bağlantıya sahipse, birden çok teklife veya yukarıdakilerin tümüne sahipse, profilinizi buna göre düzenlemelisiniz.

Bio açılış sayfasında bir bağlantı oluşturmanıza izin veren birkaç araç vardır. Profilinizi temel işletme bilgileriyle oluşturmak istediğiniz gibi, küçük işletmeler de en önemli bilgileri bio’daki bağlantı aracılığıyla müşterilerle paylaşmalıdır.

3- Gönderilerinize Yer Bildirimleri Ekleyin

Küçük işletmenizin fiziksel konumundan gönderi yayınlarken, konum adını gönderiye ekleyin. Bunu daha önce yayınlarken yapmadıysanız, geçmiş postlarınıza da ekleyebilirsiniz.

Yer bildirimi ne işe yarar? Instagram, o konumda etiketlenen tüm gönderileri derler ve bunları en iyi ve en son olarak sıralar. Marka fotoğraflarınız müşteri fotoğrafları arasında yaşar. Tüm bunlar marka bilinirliğini artırır ve müşterilerin işletmenizi araştırmasına yardımcı olur. 

4- İşletmenizin neyle ilgili olduğunu göstermek için Öne Çıkanlar’ı kullanın

Instagram’ın Öne Çıkan Hikayeler özelliği size şirketiniz hakkında daha da fazlasını paylaşma şansı sunuyor. Öne çıkanlar, normalde ortadan kaybolduktan sonra hikayelerinizi profilinizde öne çıkararak hikayelerinizin ömrünü uzatır ve bu hikayeleri her zaman güncel kalan kolay bir içerik kaynağında toplamanıza yardımcı olabilir. Profil sayfanız üzerinde görüntülendikleri için, aşağıdakiler gibi temel bilgilerle başlayın:

Hakkında: Değerleriniz, çalışma saatleriniz ve markanız hakkında sadece birkaç gönderi

Müşteri incelemeleri veya gönderileri: Müşteri yorumlarını ve değerlendirmelerini kendi sayfanızda da paylaşın veya başka bir yerden incelemeleri vurgulayan bir grafik oluşturun.

SSS: Müşterilerin sıklıkla talep ettiği bilgileri paylaşın. Bu aynı zamanda müşterilere yanıt verirken size zaman kazandırır, çünkü onları daha sonra bu Öne Çıkanlar’a yönlendirebilirsiniz.

Ürün/hizmet özellikleri: Ürün veya hizmet başına genel bir veya bir Öne Çıkanlar yapın. Bazı şeyleri tek bir gönderiye sığdıramazsınız. Instagram işletme hesabı yönetiminde ayrıntıların derinliklerine inebileceğiniz yer burasıdır.

Artık temel bilgileri öğrendiğinize göre, daha da yaratıcı olmanın zamanı geldi. Başlangıç ​​için iyi bir yer, profilinizde halihazırda oluşturduğunuz içerik konularıdır. Müşteri için ne yaptığınızı göstermek için sürecinizin perde arkasına geçin. Marka bilinirliğinizin parlayabileceği yer burasıdır.

 

5- Instagram Live’ı kullanın

Markalar için canlı yayın yapmak, pazarlama yöneticilerinin ve işletme sahiplerinin kendilerini evden çalışırken buldukları ancak yine de müşterilerle kişisel düzeyde bağlantı kurmaya ihtiyaç duydukları son zamanlarda popülaritesini hızla artırdı.

Instagram Live’ı kullanmanın sayısız faydası vardır. En büyük faydası, takipçilerin takip ettikleri bir hesap canlı yayına geçtiğinde bir bildirim almasıdır. Bu anlık iletişim, özellikle takipçiler için öne çıkmaya çalışırken hayati önem taşır.

6- DM kullanımınızı artırın

Topluluk oluşturma yavaş bir süreçtir ve bunun yönlerinden biri siz ve müşteriniz arasında bu bağlantıyı yaratmaktır. Peki bunu yapmanın özel mesajlaşmadan daha iyi bir yolu var mı?

Sprout Social Index’ e göre, 2022’den itibaren sosyal medya trendlerinde, özel mesajlaşma, markaların sosyal medya stratejisinin %38’ini oluşturuyor. Bunu, 24 saat içinde sosyal medyada yanıt bekleyen tüketicilerin yaklaşık dörtte üçüne ekleyin. DM kullanımınızı artırmak, yalnızca yanıt vermek anlamına gelmez. Ayrıca müşteriyle kendi özet akışı ve hikayeleri üzerinden aktif olarak etkileşime geçmelisiniz.

Instagram işletme hesabında DM kullanımınız arttıkça, tüm mesajları yönetmenin bir yoluna ihtiyacınız olduğunu göreceksiniz. Müşterilere yanıt vermeye daha fazla zaman ayırabilmeniz için bir iş akışı kullanarak Instagram DM’lerinizi yönetin.

7- İstatistik Verilerinizi takip edin

Diğer kılavuzlarda bulunan bu tavsiyeyi tekrar etmekte fayda var: Instagram işletme hesabı istatistiklerinizi takip edin. İçinizdeki başarı hissini destekleyecek veriler olmadan, stratejileriniz tutmaz. Yeni başlıyorsanız, Instagram uygulaması veya Facebook aracılığıyla içgörülere göz atabilirsiniz. Ayrıca gösterimler, erişim ve diğer ağa özel metrikler arasındaki farkları anladığınızdan emin olmak istersiniz.

8- Küçük işletme stratejisi için Instagram’ınızı daha da ileriye götürmek

Yukarıda bahsi geçen konular küçük işletmelerin sosyal medyadaki varlıklarını geliştirmek için kullanabilecekleri Instagram pazarlama taktiklerini oluşturmak için harika bir başlangıçtır. Öne Çıkanlar ve Instagram Live’ı düzenli olarak kullanmak gibi ipuçlarıyla Instagram stratejinizi güçlendirmek, müşterilerinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır. Instagram işletme hesabı stratejinize tamamen sıfırdan mı başlıyorsunuz? Derinlemesine kaynaklarımızla kişiselleştirilmiş bir Instagram pazarlama stratejisi oluşturun. Hedef belirlemeyi, içerik planı oluşturmayı ve daha fazlasını öğrenin.

Instagram işletme hesabını etkili bir şekilde kullanmaya dair daha fazlasını öğrenmek ve işletmenizi dijitale entegre etmek için “İşletmeniz Instagram’a Nasıl Adapte Olmalı?” ücretsiz webinarımızı kaçırmayın! Hemen kaydolun.